Soorten letselschade

Spraakstoornis

Een spraakstoornis kan een gevolg van een ongeluk zijn. De aansprakelijke veroorzaker betaalt schade die ontstaat door een spraakstoornis.

Spraakstoornissen ontstaan meestal door traumatisch hersenletsel. Voorbeelden van spraakstoornissen door letsel zijn dysartrie, afasie en cognitieve communicatiestoornissen. Hersenletsel heeft vaak een grote invloed op het leven van een slachtoffer. Een spraakstoornis beperkt onze mogelijkheid om te communiceren. Dit zorgt voor grote veranderingen in het leven. Ook psychisch is een beperking van ons spraakvermogen vaak zwaar. Een letselschade behandelaar helpt u de praktische kant van uw schade af te handelen. Dit is in de meeste gevallen kosteloos. De hulp van een deskundige helpt u zonder moeite een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen.

Hijink Advocaten is lid van het Nationaal Keurmerk Letselschade

Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Aansprakelijkheid spraakstoornis

    Na een ongeluk, bijvoorbeeld een aanrijding, krijgt u mogelijk een schadevergoeding. Hierbij is belangrijk er verkeersovertredingen zijn gemaakt. De wet bepaalt bovendien dat fietsers en voetgangers na een aanrijding met een auto bijna altijd recht hebben op een vergoeding van schade. Na een bedrijfsongeval betaalt de werkgever in de meeste gevallen de schade. De werkgever heeft een zorgplicht. Werkgevers moeten zonder gevaar kunnen werken. Bij een bedrijfsongeval betaalt de werkgever daarom meestal de schade.

    Dysartrie

    Dysartrie betekent letterlijk niet volledig (dys) uitspreken (artrie). Dysartie ontstaat door een aandoening aan het zenuwstelsel. Dit beperkt de werking van spieren die nodig zijn om te spreken.

    Afasie

    Afasie is een hersenbeschadiging waardoor bepaalde onderdelen van de taal verstoord raken. Bijvoorbeeld spreken, het volgen van gesprekken, het begrijpen wat u leest, en/of het schrijven. Afasie betekent niet (A) spreken (fasie) en is een vorm van hersenletsel waarbij de taal verwerking is aangetast. Het is een taalstoornis en geen spraakstoornis. Lichamelijk is een persoon met afasie gewoon in staat te spreken en schrijven.

    Cognitieve communicatiestoornissen

    Problemen met het opnemen en verwerken van informatie door de hersenen door niet aangeboren hersenletsel (nah) noemen we een cognitieve stoornis. Problemen met het opnemen en verwerken van informatie nodig voor het communiceren noemen we cognitieve communicatiestoornissen.

    Schadevergoeding spraakstoornis

    De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade van een ongeluk. Bijvoorbeeld inkomensschade, medische kosten, uw eigen risico, reis- en parkeerkosten, verblijfsvergoedingen voor ziekenhuizen en revalidatiecentra en alle andere mogelijke kosten.

    spraakstoornis, schadevergoeding spraakstoornis,letselschade spraakstoornis, schade spraakstoornis claimen

    Smartengeld spraakstoornis

    Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van levensplezier. Waaronder gevoelens van minderwaardigheid, depressie en schaamte. Dit noemen we immateriële schade of emotionele schade. De schade verschilt van persoon tot persoon. Omdat spraakstoornissen vaak veel invloed hebben op het leven van een persoon, denk aan de gevolgen voor het sociale en professionele leven, is de smartengeld vergoeding bij een spraakstoornis relatief hoog.

    Schadevergoeding spraakstoornis claimen

    Bij letsel betaalt de veroorzaker meestal uw juridische kosten. Deze kosten zijn deel van uw schade. Bespreek uw letsel. Dit geeft direct helderheid in uw schadeclaim. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

      Uw naam
      Uw telefoonnummer
      Uw e-mailadres

      Onze specialisten

      mr. drs. E.S.M. Timmermans
      mr. O.A.M. Hijink
      mr. R. Bockhoven
      mr. M.A. Visser
      mr. E.G.M. Driessen
      mr. M.K. Herngreen

      Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

      Bekijk onze database

      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief