Als er letselschade ontstaat bij een verkeersongeval beoordelen we welke verkeersfouten het ongeval veroorzaakten om vast te stellen of er recht bestaat op een schadevergoeding. De hulp van een letselschade advocaat is na een verkeersongeval meestal gratis.
Verkeersongevallen zijn een veel voorkomende oorzaak van letsel. Om een schadevergoeding te krijgen na een verkeersongeval moet u aantonen dat uw letselschade het gevolg is van fouten van een andere weggebruiker. Als u gewond raakt bij een verkeersongeval heeft u het recht uw schade te laten afhandelen op kosten van de aansprakelijke partij.
Letselschade verkeersongeval: Gratis rechtshulp bij verkeersongevallen
Hijink Advocaten werkt landelijk en heeft ruime ervaring met het bijstaan van slachtoffers van een verkeersongeluk. Wij zetten onze expertise graag voor u in. In de wet staat dat de aansprakelijke partij verplicht is de schade te vergoeden. Onder deze schade vallen ook de kosten van de schadeclaim. Daarom kunnen wij u in veel gevallen geheel gratis bijstaan na een verkeersongeval.
Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek
Letselschade verkeer: Aansprakelijkheid verkeersongeval
Om vast te stellen welke partij aansprakelijk is voor het ongeval, moet de toedracht van het ongeluk vastgesteld worden. Onder andere een door de politie opgemaakt proces verbaal kan als bewijsmateriaal dienen. Daarnaast zijn het schadeformulier, foto’s en getuigenverklaringen belangrijke bewijsmiddelen. Bovendien is informatie van een arts over uw verwondingen noodzakelijk voor een succesvolle schadeclaim. De tegenpartij is meestal een verzekeraar. Het vaststellen van de aansprakelijkheid begint met het verzenden van een aansprakelijkstelling. Als de aansprakelijkheid vaststaat, kan een voorschot op de schadevergoeding en het smartengeld worden gevraagd.
Bekijk hier uw aanspraak op smartengeld na een verkeersongeval
Schadeclaim verkeersongeval verschillende voertuigen
Voor het recht op een schadevergoeding is de wijze waarop aan het verkeer wordt deelgenomen belangrijk. Bekijk de pagina’s hieronder voor informatie over verkeersongevallen met verschillende voertuigen:
- Auto ongeluk;
- Fiets ongeval;
- Voetgangersongeval;
- Motorongeval;
- Scooterongeval;
- Vrachtwagenongeval;
- Tractorongeval;
- E-bike ongeval;
- Fatbike ongeval;
- Elektrische fiets ongeval;
- Speed-pedelec ongeval;
- Ongevallen wielrenners.
Verkeersongevallen fietsers
- Aangereden als fietser;
- Artikel 185 WVW;
- Aanrijding tussen twee fietsers;
- Aanrijding van een fietser zonder licht;
- Aanrijding door rood gereden fietser;
- Fietsongeval op weg naar het werk.
Aanrijdingen motorvoertuigen
- Kop-staartbotsing;
- Kettingbotsing;
- Aanrijding onder werktijd;
- Eenzijdige aanrijding;
- Aanrijding bij het inhalen;
- Aanrijding bij het invoegen;
- Aanrijding bij het keren op de weg;
- Aanrijding bij het ritsen;
- Aanrijding door een dier op de weg;
- Aanrijding door een klapband;
- Aanrijding op een rotonde;
- Aanrijding op een woonerf;
- Aanrijding bij een uitrit/inrit;
- Aanrijding bij het wegrijden uit een parkeervak;
- Aanrijding en te hard rijden;
- Aanrijding oranje verkeerslicht;
- Aanrijding met een geleende auto;
- Aanrijding met een bedrijfsauto;
- Aanrijding met een militair voertuig.
Verkeersongevallen voetgangers
- Artikel 185 WVW;
- Aangereden als voetganger;
- Aangereden op een zebrapad;
- Aangereden tijdens het oversteken;
Onze keurmerken:
Contact
Indien u of een van uw werknemers betrokken is bij een verkeersongeval, neemt u dan contact op met een letselschade specialist. Het is in alle gevallen verstandig om u zo spoedig mogelijk goed te laten informeren. Voor werkgevers is het bovendien verstandig om proactief te handelen. Zorg dat u de risico’s binnen uw onderneming kent en indien mogelijk afdekt. Onze advocaten staat u vrijblijvend en gratis te woord. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.