Crush letsel is letsel dat door beknelling of beklemming ontstaat. Crushletsel komt relatief veel voor. Met name bij bedrijfsongevallen zien we veel beknellingsletsel. Bijvoorbeeld het letsel dat ontstaat doordat een werknemer klem komt te zitten in een machine. Ook bij arbeidsongevallen en in het verkeer raken mensen regelmatig gewond door beknelling of beklemming.
Crush letsel ontstaat als een slachtoffer klem komt te zitten. Na een ongeval kan er recht bestaan op een schadevergoeding voor crush letsel. Na een arbeidsongeval is het relatief eenvoudig om een schadevergoeding te krijgen. De gewonde werknemer hoeft alleen aan te tonen dat het letsel ontstond tijdens het werk. Na een verkeersongeval met crush letsel kijken we welke weggebruiker het ongeval veroorzaakte. In beide gevallen maakt u kosteloos gebruik van de diensten van een letselschade advocaat om uw schade af te laten handelen.
Schadevergoeding crush letsel
U kunt de schade die u lijdt door crush letsel vergoed krijgen als er iemand verantwoordelijk is voor het ongeval. De letselschade moet toe te rekenen zijn aan een gedraging van een ander en moet het rechtstreeks gevolg zijn van deze gedraging om voor vergoeding in aanmerking te komen.
De beste manier om uw letselschade te claimen is door een belangenbehartiger in te schakelen. De aansprakelijke partij betaalt de kosten van rechtsbijstand. Daarom laat u uw schade gratis afhandelen door een letselschade advocaat.
Crush letsel smartengeld
Bij crush letsel krijgt u smartengeld. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de gevolgen van het gewond raken in uw dagelijks leven. Ook de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer zijn van belang.
Crush letsel aan handen en vingers komt veel voor. Door de functionaliteit van de handen wordt vaak een relatief hoog bedrag aan smartengeld toegekend bij handletsel.
Beknelling en beklemming
Beknelling en beklemming kan leiden tot:
- Botbreuken;
- Schade aan spierweefsel of botweefsel;
- Interne verwondingen aan de weke delen (huid, zenuwen, bloedvaten)
- Inwendige bloedingen;
- Amputatie.
Bij beknelling stagneert de bloedtoevoer naar het beknelde lichaamsdeel. Dit kan als gevolg hebben dat een lichaamsdeel geamputeerd wordt. Daarnaast is er een hoge kans op infecties, omdat crush-letsel vaak open wonden veroorzaakt. In het ergste geval wordt een lichaamsdeel verbrijzeld of verpletterd en zal het lichaamsdeel geamputeerd worden. Uiteraard komt ook licht letsel door beknelling voor. De gevolgen zijn dan vaak kneuzingen en bloeduitstortingen.
Crush letsel hand
Crushletsel aan handen is vaak een gevolg van werken met machines. Crushletsel aan handen komt ook voor doordat iemand met zijn vingers tussen de deur komt. In de meest extreme gevallen leidt beknelling tot amputatie van vingers of een gehele hand. Indien u crush letsel aan een hand heeft, schakelt u bij voorkeur een deskundige in om de aansprakelijkheid en de mogelijkheid van een schadevergoeding te bespreken.
Crushletsel voet en been
Crush letsel aan voeten en benen zien we veel bij auto ongevallen. Maar ook bij bedrijfsongevallen komt crush-letsel aan benen en voeten voor. Denk bijvoorbeeld aan een magazijnmedewerker wiens voet of been bekneld raakt door een vallend voorwerp of onder een heftruck. Ook beklemd raken door een achteruitrijdende vrachtwagen komt regelmatig voor. Uiteraard dienen werkgevers maatregelen te nemen om dergelijke ongevallen en schade te voorkomen.
Gratis bijstand van een letseladvocaat of -jurist
Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of laat uw gegevens achter in het contactformulier.