Letselschade

Schadeloosstelling

Met schadeloosstelling bedoelen we een geldsom waarmee schade wordt vergoed. U heeft recht op schadeloosstelling als een ander aansprakelijk is voor uw schade.

Er zijn juridisch zeer veel redenen om een schadeloosstelling te betalen of te ontvangen. Het recht kent diverse rechtsgronden voor een schadevergoeding. Bijvoorbeeld een onrechtmatige daad, rechtmatige daad, wanprestatie, onverschuldigde betaling, ongerechtvaardigde verrijking of werkgeversaansprakelijkheid.

De aansprakelijkheid voor schade beoordelen we per geval. Voor automobilisten, fietsers, werknemers en veel andere specifieke personen en groepen gelden specifieke aansprakelijkheidsregels. Voor wanprestaties en andere vormen van aansprakelijkheid op grond van een overeenkomst gelden weer andere regels. Vaststellen of u recht heeft op schadeloosstelling kan daarom ingewikkeld zijn.

Bij letselschade wordt het slachtoffer schadeloos gesteld door toekenning van een letselschadevergoeding en smartengeld. Het slachtoffer wordt door de aansprakelijke partij in een situatie gebracht alsof het ongeval nooit plaatsvond. De negatieve gevolgen van het ongeval worden gecompenseerd. Deze compensatie bestaat meestal uit geld.

Gratis advies en rechtsbijstand bij letselschade

schadeloosstelling, schadeloosstelling letselschade
Hijink Advocaten is lid van het Nationaal Keurmerk Letselschade

Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Belasting over schadeloosstelling

    Schade ontstaat aan zaken die al in uw bezit zijn. Over deze zaken betaalde u al belasting. Om die reden is een schadeloosstelling in beginsel belastingvrij. De Belastingdienst maakt echter zelf een afweging om al dan niet belasting te heffen. Bij het uitbetalen van letselschade kan rekening worden gehouden met deze onzekerheid. Partijen kunnen afspreken dat eventuele belasting/fiscale schade voor rekening van de aansprakelijke partij komt. Dit noemen we een belastinggarantie.

    Vorderen schadeloosstelling

    Voor schadeloosstelling geldt dat de eiser zijn vordering moet bewijzen: Wie eist bewijst! Bij schade is het vastleggen van de gang van zaken bij de schadeveroorzakende handeling en het vastleggen van de schade dan ook belangrijk. Stel bij schade altijd een overzicht op van uw schade. Bewaar bonnen, facturen en offertes. Zorg daarnaast dat u bij een ongeval persoons- en contactgegevens van getuigen vastlegt en laat zo spoedig mogelijk na een ongeval getuigenverklaringen opstellen.

    Juridische bijstand

    Het vaststellen van aansprakelijkheid en vorderen van een schadeloosstelling kan ingewikkeld zijn. Door deskundige en juridische bijstand in te schakelen voorkomt u dat u uw eigen schade draagt. Bel 0800 – 44 55 000 en maak een afspraak. Of vul het onderstaande contactformulier in. Bespreek uw schade vandaag nog gratis en vrijblijvend met een specialist.

    Contact

      Uw naam
      Uw telefoonnummer
      Uw e-mailadres

      Onze specialisten

      mr. drs. E.S.M. Timmermans
      mr. O.A.M. Hijink
      mr. R. Bockhoven
      mr. M.A. Visser
      mr. E.G.M. Driessen
      mr. M.K. Herngreen

      Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

      Bekijk onze database

      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief