Wilt u een schadeclaim indienen na een ongeval? Laat uw schadeclaim gratis afhandelen door een advocaat.
U kunt uw schadeclaim zelf indienen of uw schadeclaim kosteloos laten afhandelen. Meestal is juridische hulp bij het claimen van uw letselschade gratis. De tegenpartij betaalt namelijk de kosten van uw schadeclaim waaronder uw advocaatkosten.
Schadeclaim in stappen
De schadeclaim verloopt ongeveer in de volgende stappen±
- Het slachtoffer stelt de veroorzaker aansprakelijk;
- eventueel doorverwijzing naar de verzekeraar van de veroorzaker;
- onderhandelingen over en vaststelling aansprakelijkheid;
- onderhandelingen over en vaststelling schade;
- vervolgens sluiten partijen in de meeste gevallen een overeenkomst;
- of beoordeelt een rechter de claim.
Een schadeclaim is voornamelijk een onderhandeling. Meestal is de tegenpartij een verzekeraar. Bewijsstukken zijn belangrijk in de onderhandelingen. De persoon die schade claimt bewijst de aansprakelijkheid van de tegenpartij en de omvang van de schade.
Als partijen er niet uitkomen is de gang naar de rechter mogelijk. Het inschakelen van een letselschade advocaat voor een rechtszaak is verstandig. Bij een schadeclaim hoger dan € 25.000,– is vertegenwoordiging door een advocaat bij de rechter verplicht.
Zelf een schadeclaim indienen
U stelt iemand aansprakelijk door de tegenpartij schriftelijk te laten weten dat u letsel heeft en schade. Verstuur de brief aangetekend en bewaar een kopie. Verzoek de wederpartij uw brief eventueel door te sturen naar een verzekeraar. De verzekeraar handelt de schade vervolgens met u af.
Leg alle omstandigheden van het ongeval goed vast. Bijvoorbeeld met foto’s en getuigenverklaringen. Maak ook foto’s van uw letsel.
Leg daarnaast uw schade goed vast. Bezoek allereerst een dokter. Dit zorgt voor een schriftelijk bewijs van uw letsel. Bewaar bonnen van kosten die u maakt door het letsel.
Bewijs schadeclaim
Voor uw claim is ook bewijs belangrijk. Medische informatie van uw dokter is Voor een schadeclaim moet u aantonen dat:
- u gewond raakte door een ongeval;
- dat een ander dit ongeval veroorzaakte;
- welk letsel u opliep bij het ongeval;
- welke schade u opliep door het ongeval;
- dat er een direct verband is tussen uw schade en het ongeval.
Juridische hulp bij een schadeclaim
U kunt uw schadeclaim ook laten afhandelen. Meestal is dit kosteloos. Een deel van de schade bestaat uit de kosten die u maakt voor uw schadeclaim. De tegenpartij betaalt dus naast de schade ook de kosten van juridische bijstand. U krijgt als u ons inschakelt zonder moeite een schadevergoeding. Onze klanten geven onze diensten een 9,4. Het is altijd verstandig om uw mogelijkheden te bespreken. Ook als u zelf uw schadeclaim regelt.
Welke schade kunt u claimen?
Een letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor alle kosten, schade en gemiste inkomsten. De schadeposten bij letselschade kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:
- Inkomensschade (verlies aan loon of omzet);
- Kosten zonder nut (een betaalde dienst die niet gebruikt kan worden: vakantie, concert, sportschoolabonnement, etc.);
- Niet door de zorgverzekeraar vergoede kosten;
- Eigen risico;
- Kosten voor woning aanpassing;
- Reis- en parkeerkosten;
- Kosten voor hulp in de huishouding of verzorging (vaak ook voor familieleden);
- Studievertraging;
- Advocaat kosten.
Daarnaast zorgt letsel voor pijn, ongemak, onzekerheid, depressieve klachten en andere negatieve gevoelens. Dit noemen we immateriële schade. Hiervoor krijgt u smartengeld.
Bespreek uw letselschade
Neem contact op en zet een belangrijke eerste stap naar een schadevergoeding. Een eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Bel naar 0800 – 44 55 000. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.