De Vrije Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen geven in de folder ‘Zo herstelt u het beste van nekklachten na een verkeersongeval’ een overzicht van de meest recente medische inzichten over het behandelen van whiplashachtige klachten na een verkeersongeval.
De VU onderzocht hoe juridisch gezien het beste omgegaan kan worden met zogenaamde Niet Objectiveerbare Klachten (NOK). NOK zijn klachten die eigenlijk niet medisch aantoonbaar zijn. Een whiplash is het bekendste voorbeeld. Met een scan of ander medisch onderzoek kan niet worden vastgesteld dat er sprake is van een whiplash. Met objectiveerbaar bedoelen we dus aantoonbaar.
“Blijf bewegen!
Actief blijven en bewegen is het allerbelangrijkste voor uw herstel.”
Het Best Practices Whiplash (BPW) onderzoek van de VU onderzoekt de beste manier om een schadeclaim bij niet objectiveerbare klachten af te handelen. In samenwerking met het UMCG is de folder ‘Zo herstelt u het beste van nekklachten na een verkeersongeval’ samengesteld waarin beschreven wordt hoe medische gezien het beste met whiplashachtige klachten kan worden omgegaan.
Bezoek uw huisarts
Bezoek altijd een arts na een verkeersongeval. Het bezoeken van een arts is belangrijk voor uw herstel. Daarnaast legt de dokter in uw medisch dossier uw klachten vast. Het vastleggen van uw klachten door een dokter is essentieel voor een letselschadeclaim. Lees onze whiplash tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten.