Letselschade berekenen

Blijvende invaliditeit

Blijvende invaliditeit betekent dat gedeeltelijk of volledig functieverlies niet meer herstelt. Er is dus sprake van een blijvende beperking. Voor de letselschadevergoeding bij blijvende invaliditeit brengen we de blijvende gevolgen van het letsel in kaart en berekenen we welke schade hierdoor ontstaat.

Bij letselschade bedoelen we met blijvende invaliditeit blijvende beperkingen die niet herstellen. Het letsel herstelt niet volledig, waardoor het slachtoffer niet meer alles kan doen wat voor het ongeluk wel mogelijk was. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u de rest van uw leven minder inkomen heeft of kosten maakt voor hulp in de huishouding. De schade die hierdoor ontstaat is meestal groot, omdat de schade over een lange periode oploopt.

We drukken de mate waarin iemand blijvend beperkt is uit in een percentage. Aan de hand hiervan berekenen we de letselschade die door een ongeluk ontstaat en de schadevergoeding. Voor blijvende invaliditeit gebruiken we ook de term functionele invaliditeit.

Gratis advies en rechtsbijstand bij letselschade

Hijink Advocaten is lid van het Nationaal Keurmerk Letselschade

Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Blijvende invaliditeit en arbeidsongeschiktheid na ongeval

    De blijvende invaliditeit drukt het letsel uit en niet de schade. De schade die ontstaat is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer. Beperking van een lichaamsdeel noemen we functieverlies. Bij gelijk functieverlies kan de mate van arbeidsongeschiktheid en de schade per individu sterk verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situatie. Een verkoper en pianist verliezen beiden een wijsvinger. Het percentage blijvende invaliditeit is in dit geval voor beide personen gelijk. De pianist raakt in dit voorbeeld volledig arbeidsongeschikt. De verkoper kan gewoon zijn werk uitoefenen. De schade van de pianist is in dat geval veel groter dan de schade van de verkoper.

    Blijvende invaliditeit percentage

    Blijvende invaliditeit drukken we uit in een percentage. We kijken hiervoor eerst naar het verlies van gebruik van een lichaamsdeel. Dit noemen we functieverlies. Vervolgens bekijken we het functieverlies van een lichaamsdeel in verhouding tot het gehele lichaam.

    Als voorbeeld nemen we de amputatie van een grote teen. Een grote teen is 8 % van ons been. Ons been is 23 % van ons lichaam. Het functieverlies bij verlies van een grote teen is 2,24%. Dit is 8% van 23. Dit percentage van 2,24% noemen we ook de blijvende invaliditeit van de gehele persoon.

    Aansprakelijkheid

    Blijvende invaliditeit ontstaat bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, na een arbeidsongeval of door ziekte. Als een ander verantwoordelijk is voor uw letsel betaalt deze partij uw schade. Juridische hulp is bij lichamelijk letsel gratis. Schakel een letselschade advocaat in om uw schade af te handelen.

    U moet de aansprakelijkheid (verplichting om schade te betalen) bewijzen. Leg daarom zoveel mogelijk informatie vast. Door bewijs te verzamelen vergroot u uw kans op een schadevergoeding. Bekijk ook onze letselschade tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten.

    Blijvende invaliditeit, Blijvende invaliditeit na ongeluk, Blijvende invaliditeit whiplash, Blijvende invaliditeit, Blijvende invaliditeit na ongeluk, Blijvende invaliditeit whiplash, Blijvende invaliditeit, Blijvende invaliditeit na ongeluk, Blijvende invaliditeit whiplash, V arbeidsongeval, Blijvende invaliditeit na verkeersongeluk arbeidsongeval, Blijvende invaliditeit na verkeersongeluk arbeidsongeval, Blijvende invaliditeit na verkeersongeluk

    Schadevergoeding

    De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten, schade en gemiste inkomsten. Bovendien heeft u recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt de pijn, het ongemak en de afname van levensvreugde. De leeftijd van het slachtoffer speelt een rol bij het berekenen van de schade. Bovendien zal bij het smartengeld rekening worden gehouden met de impact van letsel op het leven. Jonge mensen moeten langer leven met beperkingen. Daarnaast kan letsel invloed hebben op ontwikkeling, carrièremogelijkheden, het sociale leven en het liefdesleven.

    Uw schade gratis laten claimen

    Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

      Uw naam
      Uw telefoonnummer
      Uw e-mailadres

      Onze specialisten

      mr. drs. E.S.M. Timmermans
      mr. O.A.M. Hijink
      mr. R. Bockhoven
      mr. M.A. Visser
      mr. E.G.M. Driessen
      mr. M.K. Herngreen

      Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

      Bekijk onze database

      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief