Letselschade tips: Als mensen gewond raken, weten ze niet altijd hoe ze een eerlijke schadevergoeding krijgen. De onderstaande letselschade tips helpen u bewijs vast te leggen en uw schade vergoed te krijgen.
Juridische hulp bij letselschade is kosteloos. Het is belangrijk om bij letselschade te steunen op de deskundigheid van een letselschade advocaat. Met juridische bijstand of advies krijgt u zonder moeite en kosten een eerlijke schadevergoeding.
Tips bij letselschade
Met letselschade krijgt u niet dagelijks te maken. De meeste mensen blijft de ervaring gelukkig bespaard. Het letselschadetraject is soms lang en zit vol valkuilen. Bovendien wilt u zich focussen op uw herstel en niet bezig zijn met de zakelijke afwikkeling van de schadevergoeding. Daarom deze letselschade tips!
Wat te doen bij letselschade?
- Verzamel bewijs
Dit kan door het maken van foto’s, getuigen te vragen om contactgegevens en een verklaring af te leggen, de politie te bellen en/of een schade aanrijdingsformulier in te vullen. Hoe sneller u dit doet na het ongeluk, des te kleiner is de kans dat ‘bewijs verdwijnt’. Leg uw bewijs goed vast!
- Bezoek een dokter: Laat uw letsel vaststellen
Als u letsel of verwondingen oploopt door een ongeluk, moet u hiervan bewijs hebben. Dit doet u door een dokter te bezoeken. Bent u met de ambulance over gebracht naar het ziekenhuis dan is daarvan een medisch rapport gemaakt. Heeft u klachten, maar bent u niet onderzocht? Meld dat dan bij uw huisarts of in het weekend bij de dienstdoende huisarts, de afdeling Spoedeisende Hulp of de huisartsenpost. Het is belangrijk dat is vastgelegd welke klachten en verwondingen u had direct na het ongeval.
- Schakel kosteloos een letselschade advocaat of letselschadespecialist in
Omdat de afwikkeling van letselschade in de kern een juridische aangelegenheid is, adviseren wij u voor de afwikkeling van de letselschade een advocaat of jurist in te schakelen. In de meeste gevallen is dit kosteloos.
- Stel de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk
Is naar uw mening iemand anders aansprakelijk voor het ongeluk en de letselschade, stel deze persoon of rechtspersoon dan aansprakelijk. Als u een letselschade advocaat inschakelt, verstuurt uw advocaat de aansprakelijkstelling. Zo voorkomt u dat u de claim te laat indient.
Is er discussie of onzekerheid over de aansprakelijkheid, bel dan voor een vrijblijvende beoordeling.
- Leg uw schade vast
Omdat er na een ongeluk met letselschade veel tegelijk gebeurt, is het verstandig bij te houden wat u doet, waar u bent geweest en welke kosten u maakt. Op deze manier vergeet u niets. Dit maakt de afwikkeling van uw letselschade makkelijker.
- U heeft recht op een voorschot
Als u letselschade lijdt heeft u recht op een voorschot dat de tussentijdse schade dekt. U hoeft dus niet te wachten tot de afwikkeling.
- Ga niet akkoord met een afwikkeling zonder deskundig advies te hebben ingewonnen
Wij adviseren u een afwikkelingsvoorstel altijd te laten toetsen door een letselschade advocaat. Ook bij licht letsel of ‘kleinere’ schadevergoedingen. Verzekeraars bieden vaak een lager bedrag dan de daadwerkelijk geleden schade.
Afwikkelingsvoorstel letselschade
Als u akkoord gaat met een afwikkelingsvoorstel voor uw letselschade kunt u vaak niet meer terugkomen op de zaak. Als uw schade achteraf hoger blijkt of als uw verwondingen of beperkingen verslechteren in de toekomst dekt de vergoeding niet al uw schade. De kosten van het controleren van het afwikkelingsvoorstel worden vergoed door de aansprakelijke verzekeraar. Dit is in de wet vastgelegd. U kunt een voorstel om uw letselschade af te kopen daarom kosteloos laten beoordelen.
Wilt u persoonlijke letselschade tips
Bespreek uw mogelijkheden. Neem contact op met onze experts. Bel ons gratis landelijke nummer 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of plaats onderstaand een terugbel verzoek.