Neusletsel is vaak ingrijpend letsel. De neus is door zijn plaats kwetsbaar voor letsel. Daarnaast is de een beschadiging van de neus direct zichtbaar.
De neus bestaat uit kraakbeen en een klein stukje bot. Veel voorkomend neusletsel is een neusbloeding, het breken van het neusbotje of een bloeduitstorting in het neustussenschot. Neusletsel ontstaat veel bij verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, tijdens het sporten en bij vechtpartijen.
Mogelijk krijgt u een letselschadevergoeding bij neusletsel na een ongeval. Bijvoorbeeld bij een gebroken neus of ander letsel aan de neus. Hiervoor moet een ander aansprakelijk zijn voor het ontstaan van uw letselschade. Bijvoorbeeld de veroorzaker van een verkeersongeval, uw werkgever of een tegenstander bij een voetbalwedstrijd.
Wilt u vandaag nog weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem contact op voor gratis advies en rechtshulp bij letselschade.
Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek
Klachten neusletsel
Bijkomende klachten bij neusletsel zijn afname van het reukvermogen, vermindering van het smaakvermogen en ademhalingsproblemen.
Symptomen van een gebroken neus zijn blauwe plekken rond de neus en ogen, een bloedneus, zwelling van de neus en rond de ogen en het scheef staan van de neus. Raadpleeg bij het vermoeden van een gebroken neus altijd een arts. Uw huisarts zal u eventueel doorverwijzen naar een KNO-arts. Bovendien is het bezoeken van uw huisarts bij letsel altijd verstandig. Hierdoor legt u namelijk vast welk verwondingen u aan uw neus opliep. Een verslag van het bezoek aan uw dokter is vaak een belangrijk bewijsmiddel. Waardoor het claimen van een schadevergoeding makkelijker is.
Neusletsel is vaak ook cosmetisch schade. Het letsel is zichtbaar. Dit leidt vaak tot onzekerheid en andere negatieve gevoelens. Blauwe plekken en zwellingen trekken weer weg. Bij ernstig neusletsel is soms een cosmetische operatie (plastische chirurgie) nodig om de schade te herstellen.
Schadevergoeding neusletsel
De schadevergoeding bestaat uit een vergoeding van al uw extra kosten en schade. Er is een groot aantal schadeposten mogelijk. Bijvoorbeeld schade aan uw eigendommen. Inkomensschade voor werknemers of gemiste omzet bij ondernemers. Een vergoeding voor hulp in de huishouding. Eventuele niet vergoede hulpmiddelen, zoals een masker om uw neus te beschermen tijdens het sporten. De kosten van een concert dat u niet kon bezoeken. Maar ook een cursus om af te komen van uw verkeersangst of een andere voorziening waarbij u gebaat bent. Houdt uw kosten en uitgaven goed bij. Zorg dat u bewijs heeft voor uw schade door neusletsel.
Daarnaast heeft u recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt de immateriƫle schade van een ongeval. Dit is het verdriet, de pijn, lijden, ongemak, onzekerheid, depressiviteit en alle andere negatieve gevoelens na een ongeluk. Het is echter altijd lastig een bedrag op deze gevoelens te plakken. Bekijk onze smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw recht op smartengeld.
Vertel wat u is overkomen
Neem contact op voor vrijblijvend advies. Wij helpen u graag om uw schadeclaim bij neusletsel af te handelen. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.