Uw tegenpartij wil uw schade niet betalen. Wat kunt u in dat geval doen om alsnog een schadevergoeding af te dwingen? De beste manier om een tegenpartij te dwingen uw schade te betalen, is misschien wel het inschakelen van een letselschade advocaat. Juridische hulp bij letselschade is kosteloos. Naast juridische bijstand is ook bewijs belangrijk als de tegenpartij schade niet wil betalen. Bezoek daarom altijd een dokter bij letselschade en verzamel bewijs van de manier waarop de schade ontstond.
U raakt gewond of loopt schade op bij een ongeval, maar uw tegenpartij wil uw schade niet betalen. Dit betekent dat u de schadeclaim moet afdwingen. Dit kan door de tegenpartij in onderhandelingen te overtuigen van uw gelijk of door een rechtszaak te beginnen. In beide gevallen is het inschakelen van een deskundige een goede eerste stap. Een letselschade advocaat helpt u gratis om voldoende bewijs te verzamelen voor uw claim, zodat u alsnog een rechtvaardige schadevergoeding krijgt.
Tegenpartij wil schade niet betalen: Schakel gratis een letselschade advocaat in
In veel gevallen neemt de tegenpartij het standpunt in dat er geen verplichting bestaat om uw schade te betalen. Veel slachtoffer schrikken dan ook van een eerste reactie van een verzekeraar. Een schadevergoeding moet meestal worden afgedwongen. Gelukkig schakelt u bij letselschade gratis een letselschade advocaat in. Zo dwingt u een tegenpartij die uw schade niet wil betalen alsnog tot betaling.
Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek
Bezoek altijd een dokter
Als u een dokter bezoekt dan maakt de dokter een verslag van uw bezoek. Deze medische informatie is onmisbaar voor een succesvolle schadeclaim. Uit de informatie van uw dokter blijkt wanneer u gewond raakte, welke verwondingen u opliep en in veel gevallen ook op welke wijze u gewond raakte. Zonder informatie van een dokter/arts is een letselschadeclaim niet mogelijk.
Tegenpartij wil schade niet betalen: Verzamel bewijs
De eisende partij moet het recht op een schadevergoeding aantonen. Voor een schadeclaim is daarom bewijs nodig. Als de tegenpartij de schade niet wil betalen dan is dit meestal een gevolg van een gebrek aan bewijs. Dit bewijs kan bijvoorbeeld zien op de omvang van de schade en op het ontstaan van de schade. Denk bijvoorbeeld aan:
- een ingevuld schadeformulier;
- proces-verbaal van de politie;
- verklaringen van getuigen;
- foto’s van de plaats van het ongeval;
- bonnen en facturen waaruit de schade blijkt.
Schakel kosteloos een letselschade advocaat in
Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.