Als iemand een ongeluk veroorzaakt en u een kaakfractuur of gebroken kaak oploopt, heeft u meestal recht op een schadevergoeding. Als u tijdens uw werk uw kaak breekt, betaalt uw werkgever meestal de schade. Bij aanrijdingen en andere ongelukken is de veroorzaker de partij die de schade van een gebroken kaak betaalt.
Een gebroken kaak is de meest voorkomende breuk van de schedel of de botten in ons gezicht. Het letsel ontstaat meestal door een harde klap tegen onze kaak. Ook ontwrichting van de kaak is mogelijk. De kaak raakt dan uit de kom. Een kaakbreuk kan in uitzonderlijke gevallen ook ontstaan bij het trekken van een tand of kies. De kracht die hierbij gebruikt wordt, kan zo groot zijn dat het kaakbot breekt.
Een kaakbreuk veroorzaakt letselschade. De aansprakelijke veroorzaker vergoedt deze schade. U kunt voor een schadeclaim bovendien vaak kosteloos een letselschadespecialist inschakelen. De letselschade die de veroorzaker vergoedt, bestaat namelijk ook uit uw kosten voor het inschakelen van een deskundige.
Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek
Gebroken kaak
Met een gebroken kaak bedoelen we meestal een gebroken onderkaak. De onderkaak bevat het enige gewricht aanwezig in ons gezicht. Bij een onderkaakfractuur ontstaan soms ook fracturen in de bovenkaak, het neusbeen of jukbeen. Nekletsel of een hersenschudding komt ook vaak voor in combinatie met een kaakbreuk. Daarnaast zien we bij kaakbreuken vaak letsel aan de mond, tong en het gebit.
Aansprakelijkheid kaakfractuur
Veel kaakfracturen ontstaan bij verkeersongevallen en arbeidsongevallen. Na een aanrijding stellen we vast welke verkeersdeelnemer verkeersfouten maakte en het ongeluk veroorzaakte. Het slachtoffer bewijst hoe het ongeluk plaatsvond. Het is daarom belangrijk om bewijs goed vast te leggen. Bij een aanrijding van een motorvoertuig met een fietser of voetganger beschermt de wet fietsers en voetgangers. Deze weggebruikers krijgen na een aanrijding meestal een schadevergoeding. Ook als een fietser of voetganger een aanrijding mt een auto zelf veroorzaakt.
Breekt een werknemer een kaak bij een arbeidsongeval dan betaalt de werkgever in veel gevallen de schade. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht voor de veiligheid van de werknemer.
Schadevergoeding kaakfractuur
De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die door een ongeluk ontstaan. Bijvoorbeeld gemist inkomen, hulp in de huishouding, reis- en parkeerkosten etc. Daarnaast betaalt de aansprakelijke partij medische kosten die de zorgverzekeraar niet vergoed. Bijvoorbeeld kosten van een kaakchirurg, orthodontist, tandarts of mondhygiëniste. Als u door het ongeluk eigen risico betaalt dan wordt dit bedrag ook vergoed.
Naast een vergoeding van schade en kosten krijgt u smartengeld. Smartengeld vergoedt emotionele schade. Bijvoorbeeld pijn, leed, ongemak en afname van levensvreugde. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de ernst van het letsel.
Persoonlijk advies
Wilt u persoonlijk advies over letsel? Het bespreken van uw letsel helpt u vaak direct verder. Onze letselschade specialisten bespreken graag met u wat u is overkomen. Dit is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 0800 – 44 55 000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier.